Get Adobe Flash player

Om oss

Dörrtillverkning vid CNC-fräsen

Vi är ett familjeföretag som startade upp som Tuna Smide i början av 80- talet. Företaget var då ett renodlat smidesföretag. 1990 bytte vi namn till Skandinaviska Dörr & Fasad AB då smidesverksamheten hade fasats ut som en naturlig del i utvecklingen.

Utlandsjobb

På 80- och 90- talet arbetade vi mycket med Svenska Utrikes Departementet och tillverkade inbrott och skottsäkra glaspartier till Svenska konsulat och ambassader runt om i världen. Vi hade också en hel del monteringar på dessa jobb och kunde då uppleva skillnaderna att arbeta med hantverk i olika länder.

 

profiler

Profilsystem

Till en början arbetade vi med stålprofiler från Stålprofil AB och Forster från Broson AB och vi hade ett mycket bra och nära samarbete i över 15 år, vi fortsätter att arbeta med deras profiler än idag även om det inte sker i samma utsträckning. Någon gång runt millennieskiftet började vi samarbeta med Schueco Jansen då vi under många år sökt efter en bra tätningslösning på dörrprofilsystemen. Jansens profilsystem anser vi ger ett flertal goda egenskaper vid produktion såsom exempelvis låg vikt och snabb, effektiv bearbetning. Kvaliteten är så klart alltid prioriterad.

 

 

Aluminium

Från år 2000 och framåt har vi samtidigt som vi producerat i stål och rostfritt stål också producerat dörrar och fönsterpartier i aluminium, detta har skett med profilsystem från Tyska Hueck och det Norskägda Wicona Hydro Building Systems. Det ger oss tillgång till det absolut bästa inom dörr, fönster och fasadtillverkning.

 

Calipers

 

Kvalitetssäkring

Vi har under alla år fokuserat vår verksamhet på att vara en trygg och säker leverantör för såväl små som stora kunder och söker gladeligen jobb som ställer lite högre krav på kvalitet. Vår strävan är och har alltid varit att skapa oss bra förutsättningar för att kunna erbjuda våra kunder högkvalitativa produktlösningar till rimliga kostnader. Vi jobbar uteslutande med kvalitetsbeslag i våra produkter och vi köper det mesta av vårt glas från Svenska Emmaboda glas AB. Detta ger oss snabba och framförallt säkra leveranser utan krångel. Vi får den bästa kvaliteten och samtidigt säkrar vi upp för problemfria garantier för Beställaren/Köparen i framtiden

 

Tillverkning av våra partier

All tillverkning av våra partier sker i vår närmare 1000kvm stora fabrik strax utanför Eskilstuna i Sörmland. Vi använder oss av CAD/CAM vid projektering. Sedan bearbetar vi en stor del av våra profiler i ett Elumatec CNC fleroperationsmaskincenter, varpå vi monterar ihop och paketerar de färdiga produkterna för leverans, allt på samma plats vilket säkerställer en hög kvalitet med snabb leverans direkt till beställaren. Vi tillverkar partier, dörrar, och fönster exakt efter beställarens mått.

Vår cnc maskin är en av de större modellerna och extrautrustad för att klara av att bearbeta 4st profiler samtidigt. Dess totala längd på runt 9 meter ger oss möjligheten att hantera fullängdsprofiler på 6 meter. Eleumatec´s egna video nedan visar en liknande kortare modell som kan hantera upp till 1st profil per körning.

 

 

Underhåll och service

Vi utför även underhåll och justeringar på befintliga partier för optimal funktion och säkerhet. Oavsett önskemål eller omfattning fråga oss gärna. För mer information om våra produkter eller vid anbudsförfrågan vänligen kontakta oss på telefon eller e-post.